Fiskebeck Prosjekt AS tilbyr detaljregulering for både private og offentlige tiltakshavere. Kontakt oss i dag utforming av reguleringsplan for din eiendom
Plan- og bygningslovens § 12-1, sier:
“Tillatelse etter § 20-1, jf. § 21-4 for slike tiltak, kan ikke gis før det foreligger reguleringsplan.”
I teorien vil dette si at det må utarbeides en reguleringsplan før man kan søke om å oppføre byggetiltak som nevnt i pbl. § 20-1. Reguleringsplan er detaljregulering for bruk og vern av mindre og mellomstore områder, og for utforming, bruk og vern av byggverk og uteområder.
Å utforme en reguleringsplan gjør at et område er mer aktuelt for utbyggere. Plan- og bygningslovens § 21-4, sier:
«Når søknaden er fullstendig, skal kommunen snarest mulig og senest innen den frist som framgår av § 21-7, gi tillatelse dersom tiltaket ikke er i strid med bestemmelser gitt i eller I medhold av denne loven.”
Dette vil i praksis si at kommuen må gi sin tillatelse om det omsøkte tiltaket er i tråd med områdets reguleringsplan. Om området ikke er medtatt i en reguleringsplan, vil ikke kommunen være underlagt en bestemt behandlingfrist. For entreprenører, og andre utbyggere, vil dette innebære en ryddigere og mer forutsigbar saksgang.
Arbeidet med å utforme en reguleringsplan kan variere noe, men hovedmomentene er ofte lik i de fleste prosjekter.
Del 1 – Før oppstart
Del 2 – Forhåndskonferanse med planmyndighet
Del 3 – Oppstartsmøte med planmyndighet, m/ forberedelse
Del 4 – Varsel om reguleringsplan, kunngjøring m/ revidering
Del 5 – Medvirkning
Del 6 – Gjennomgang og innsending av forslag til regulerinsplan til kommunen for utlegging til offentlig ettersyn
Fra det er konstatert at utvikling av et område vil kreve reguleringsplan, til man sitter med en ferdig vedtatt plan, ligger en planprosess som går gjennom en rekke faser. Her gis en oversikt over trinnene i denne prosessen og hva som kreves av både den som skal utarbeide planen og av kommunen.
Pasvikveien 2
9900 Kirkenes
T: 78 99 10 00
prosjekt@fiskebeck.no
Fiskebeck Prosjekt © 2017